Service vs Hospitality

5 april 2019

Service vs hospitality. Twee termen die nog vaak door elkaar worden gebruikt, maar wat mij betreft toch echt iets heel anders betekenen! Waar zit hem dat verschil dan in?

Het begint al bij het zoeken naar definities van beide begrippen. Een voorbeeld:

"Service is een andere benaming voor dienstverlening. Diensten ten behoeve van de klant." Oke, helder toch?

Dan een definitie van hospitality:

"Het gebruik gastvrij te zijn, en ook het gastvrij handelen zelf, dat wil zeggen het ontvangen en onderhouden van gasten, bezoekers of vreemdelingen in vrijheid en goede wil." Uuuh....? Onderhouden van gasten? In goede wil? Als we er met goede wil zouden zijn, zou de Nederlandse horeca een stuk beter uit de verf komen!

Anyway... Het verschil zit hem in het gevoel. De beleving. Datgene dat voor iedereen persoonlijk is, voor iedereen anders is en per moment kan verschillen. Service is het afvinken van een lijstje, standaarden. Kun je prima doen, 100% score en nog steeds kom ik niet bij je terug. Hospitality? Als je mij pakt met je OPRECHTE interesse en aandacht. Dán ben ik voor altijd de jouwe! Dan kun je een glas rode wijn over m'n nieuwe witte blouse gooien, liever niet iedere keer, maar nog steeds ben ik de jouwe, blijf ik je trouw.

Dat is het verschil! Juist dat enigszins ongrijpbare... Ik geef je auto geen servicebeurt en hup hij rijdt weer. Ik geef jou het gevoel dat ik SNAP hoe belangrijk die auto voor je is en dat ik alles zal doen om die auto zo snel en goed mogelijk voor JOU weer in orde te maken.

Dát is het verschil!

26 oktober 2019

Te gast bij: Visrestaurant 't Pakhuus

’t Pakhuus is hét visrestaurant op Texel. Hier eten is een beleving van hoogstaand niveau. Zowel gastronomisch als op het gebied van hospitality! Daarom leek het mij intere [...]

Lees meer
18 september 2019

Gastblog voor BWNL Club Magazine

Ik schreef een gastblog voor BWNL Club Magazine. Over waarom ik hospitality belangrijk vind en wat het je oplevert.

Lees meer
15 september 2019

Te gast bij: Stichting Texels Museum

Voor een interview over de hospitality binnen Stichting Texels Museum sprak ik Floortje Zijm van personeelszaken.

Lees meer