Te gast bij: Boutique Hotel Texel.

14 juli 2019

marianne.jpgTe gast bij: Marianne Langeveld Boutique Hotel Texel.

Als je kijkt naar het aanbod van hotels op Texel springt er voor mij één bovenuit: Boutique Hotel Texel. Om die reden bezocht ik eigenaresse Marianne Langeveld.

Hotel Texel heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Waar dit hotel begon als kleinschalig familiehotel is het hotel inmiddels uitgegroeid tot één van de beste hotels van Texel. Marianne is in dit hotel opgegroeid en heeft dus een enorme ervaring. Mede hierdoor staat Boutique Hotel Texel waar het momenteel staat. 

Voor Marianne is hospitality een belangrijk thema, zelf omschrijft ze het als ‘de menselijke maat’. Iets dat je niet iedereen kunt leren en dat vooral vanuit jezelf moet komen. Marianne heeft ervoor gekozen om zo min mogelijk op papier te zetten als het aankomt op regels en omgangsvormen met elkaar en de gasten. Zij vindt namelijk dat de hospitality uit de medewerkers zelf moet komen. Op deze manier vloeit hospitality eigenlijk op een natuurlijke manier door het bedrijf, is het meer een cultuur en houdt het automatisch ook de juiste medewerkers vast. Omdat, door de groei van het hotel, het hotel nu in verschillende afdelingen is opgesplitst verschillen de skills en werkzaamheden van de medewerkers ook. Toch verwacht Marianne van iedereen een gastvrije houding. Iedere gast dient gezien én gegroet te worden. Ongeacht het werk dat je doet. Het draait allemaal om aandacht, aldus Marianne. Deze aandacht kan zowel op een positieve als op een negatieve manier gevraagd worden, de kunst is hoe je hier als medewerker mee omgaat.     

Naast een goed team zit hospitality hem volgens Marianne in het scherp blijven op jezelf en je handelen: Het voorkomen van bedrijfsblindheid. En daarnaast dingen: Iedere gast begeleiden naar de kamer, een welkomstpakketje samengesteld aan de hand van het seizoen, zorgen dat het hotel er tot in detail tiptop uitziet. Als je zorgt dat alles klopt kun je er vanuit gaan dat de gast een fijn verblijf heeft. En natuurlijk checken medewerkers dit ook met de gasten, maar Boutique Hotel Texel doet om deze reden heel bewust niet aan follow-ups, enquêtes of het vragen om recensies. Stoer standpunt!

Ik vond het een ontzettend leuk interview met Marianne. Doordat Marianne duidelijk trots is op haar bedrijf, weet wat ze wil en de medewerkers een bewuste keuze maken om voor Boutique Hotel Texel te werken, heerst er een bepaalde rust in het hotel die heel aangenaam is. Dit in combinatie met de fijne hospitality en de verzorgde, luxe uitstraling maakt dat ik heel goed begrijp waarom veel van de gasten graag naar dit hotel terugkeren!

 

 

26 oktober 2019

Te gast bij: Visrestaurant 't Pakhuus

’t Pakhuus is hét visrestaurant op Texel. Hier eten is een beleving van hoogstaand niveau. Zowel gastronomisch als op het gebied van hospitality! Daarom leek het mij intere [...]

Lees meer
18 september 2019

Gastblog voor BWNL Club Magazine

Ik schreef een gastblog voor BWNL Club Magazine. Over waarom ik hospitality belangrijk vind en wat het je oplevert.

Lees meer
15 september 2019

Te gast bij: Stichting Texels Museum

Voor een interview over de hospitality binnen Stichting Texels Museum sprak ik Floortje Zijm van personeelszaken.

Lees meer