Te gast bij: Stichting Texels Museum

15 september 2019

Te gast bij: Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum bestaat uit:

-        Ecomare in de Koog, waar Floortje en ik elkaar spraken.

-        De Vuurtoren in Cocksdorp

-        De Oudheidskamer in Den Burg

-        Museum Kaapskill in Oudeschild

Stichting Texels Museum heeft ervoor gekozen één lijn te trekken voor alle vier de musea. Hoewel er kleine nuances zijn gezien het publiek dat de musea bezoekt, kan iedereen over het algemeen rekenen op dezelfde behandeling en benadering.

Floortje vertelt dat hospitality belangrijk is omdat er tegenwoordig ontzettend veel te doen is op Texel en het niet meer vanzelfsprekend is dat bezoekers van Texel ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ecomare.

Daarom is hospitality een onderwerp dat altijd speelt bij alle 200 medewerkers en vrijwilligers van Stichting Texels Museum. Dit gaat met een golfbeweging, de ene keer is het meer ‘on top of mind’ dan de andere keer, maar er is áltijd aandacht voor! Zo worden er trainingen gevolgd, klanttevredenheidsonderzoeken gedaan en hebben zij eens een mystery visit laten doen. Op deze manier houden ze het thema levendig en blijven medewerkers gemotiveerd om de bezoekers en diens wensen voorop te stellen.

Floortje gelooft dat, om bezoekers blij te maken, het belangrijk is dat front- en backoffice goed samenwerken en elkaar versterken. En dat de medewerkers van de verschillende afdelingen weten van elkaar wat er speelt en rekening houden met elkaar. Om dit te bewerkstelligen blijft Floortje altijd op zoek naar manieren om het team betrokken met elkaar te laten zijn, bijvoorbeeld door teambuilding, borrels en crosstraining.

In het interview kwam heel duidelijk naar voren, en hier ben ik het roerend mee eens, dat het thema ‘Hospitality’ constant aandacht verdiend en dat het gehele bedrijf hier in betrokken moet worden.

Goed om te zien hoe hospitality bij Stichting Texels Museum, en dus ook buiten de horeca, leeft!

26 oktober 2019

Te gast bij: Visrestaurant 't Pakhuus

’t Pakhuus is hét visrestaurant op Texel. Hier eten is een beleving van hoogstaand niveau. Zowel gastronomisch als op het gebied van hospitality! Daarom leek het mij intere [...]

Lees meer
18 september 2019

Gastblog voor BWNL Club Magazine

Ik schreef een gastblog voor BWNL Club Magazine. Over waarom ik hospitality belangrijk vind en wat het je oplevert.

Lees meer
15 september 2019

Te gast bij: Stichting Texels Museum

Voor een interview over de hospitality binnen Stichting Texels Museum sprak ik Floortje Zijm van personeelszaken.

Lees meer