Te gast bij: Visrestaurant 't Pakhuus

26 oktober 2019

’t Pakhuus is in 2015 open gegaan met de visie een goed visrestaurant neer te zetten met een mooie kaart en een aantal goede wijnen. Al snel merkte Felicia dat gasten op zoek waren naar meer. Hier zijn Boy en Felicia met hun team in meegegaan en zo is ’t Pakhuus in 4 jaar tijd uitgegroeid tot wat het nu is: Een top visrestaurant waar je komt voor een beleving, een avondje uit.

Mooi om te zien hoe zij geluisterd hebben naar wat de gasten willen, waar vraag naar is en hoe zij dit kunnen toepassen.

 

Op Texel is de horeca erg afhankelijk van het toerisme. Veel horeca ondernemers kiezen er daarom voor om de openingstijden hierop aan te passen. In de praktijk zorgt dit voor veel onduidelijkheid, worden de openingstijden niet duidelijk gecommuniceerd en staan gasten voor een dichte deur.

Omdat Boy en Felicia van mening zijn dat er zo min mogelijk onduidelijkheid moet zijn voor gasten is ’t Pakhuus daarentegen het gehele jaar geopend voor lunch en diner én serveren zij de gerechten van de dinerkaart de hele dag! Dit werpt zijn vruchten af want gasten weten hen ook steeds meer buiten de vakanties om weten te vinden!

 

Een ander voorbeeld van hoe Boy en Felicia proberen aan te sluiten bij de steeds kritischer wordende gast is de manier waarop zij de menukaart presenteren. Doordat zij met verse vis werken zijn zij afhankelijk van wat er op de visafslag te krijgen is. Om snel te kunnen schakelen en aan tafel geen ‘nee’ te hoeven verkopen presenteren zij de menukaart daarom op een Ipad. Op deze manier is de menukaart altijd up-to-date. Hoewel ik hier in eerste instantie sceptisch over was vind ik het in dit geval een slimme keuze en, het belangrijkste, het is in het belang van de gast!

 

’t Pakhuus telt 88 zitplaatsen en op drukke avonden draaien zij soms 100 couvert weg. Het is op die avonden soms een uitdaging om het niveau van hospitality op peil te houden. Felicia vertelt dat een goed en stevig team dan cruciaal is. Daarom hecht zij veel waarde aan het werven én behouden van nieuwe medewerkers. Boy en Felicia proberen medewerkers enthousiast te houden door regelmatig trainingen en cursussen aan te bieden, open te staan voor wat zij willen leren, maar vooral ook door naar hen te luisteren.

En hoewel er natuurlijk regels en een bepaalde structuur is, vinden zij het ook belangrijk dat medewerkers zichzelf zijn.

Alleen door ook ruimte te geven aan ieders persoonlijkheid kun je volgens Felicia oprecht gastvrij zijn. Dit is ZO waar!

 

Ik vond het mooi om te zien hoe Boy en Felicia begrijpen dat, om een restaurant op dit niveau succesvol te runnen, het belangrijk is dat alle facetten kloppen: Het team, de hospitality, de gastronomie en de entourage.

Daarnaast bewonder ik ook heel erg dat zij durven hun eigen koers te varen, eigen keuzes maken en kritisch naar zichzelf blijven kijken. Mooi bedrijf!

26 oktober 2019

Te gast bij: Visrestaurant 't Pakhuus

’t Pakhuus is hét visrestaurant op Texel. Hier eten is een beleving van hoogstaand niveau. Zowel gastronomisch als op het gebied van hospitality! Daarom leek het mij intere [...]

Lees meer
18 september 2019

Gastblog voor BWNL Club Magazine

Ik schreef een gastblog voor BWNL Club Magazine. Over waarom ik hospitality belangrijk vind en wat het je oplevert.

Lees meer
15 september 2019

Te gast bij: Stichting Texels Museum

Voor een interview over de hospitality binnen Stichting Texels Museum sprak ik Floortje Zijm van personeelszaken.

Lees meer