Waarom is hospitality zo belangrijk?

18 april 2019

Hospitality is belangrijk om verschillende redenen. Een hele belangrijke: Het zorgt het voor een loyaal klanten- en gasten bestand. AVERAGE ISN'T GOOD ENOUGH.

Vaste klanten of gasten creëer je niet met so-so of mwah. Die creëer je met WOW en TE GEK! Wil jij dat gasten terugkeren naar jouw restaurant? Of dat die ene klant zijn boodschappen niet meer bij de concurrent haalt, maar steevast voor jou kiest? Dan zul je daar iets voor moeten doen, die extra stap moeten zetten!

Mensen willen zich welkom voelen, gezien worden, keer op keer. Ik geef je, als Hospitality coach, inzicht in waar jouw bedrijf nu staat qua hospitality én ik help je dit naar een volgend level te tillen!

14 juli 2019

Te gast bij: Boutique Hotel Texel.

Eigenaresse Marianne Langeveld vertelt mij alles over wat hospitality voor haar en haar medewerkers betekent.

Lees meer
24 mei 2019

The customer's perception is your reality

The customer's perception is your reality. Yep... En hier heb je mee te dealen. Of je het nu leuk vindt of niet, of je het er nu mee eens bent of niet. De ervaring van gasten [...]

Lees meer
18 mei 2019

Stilzitten? Zeker niet!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over het starten van mijn bedrijf en de voortgang hiervan. Dit betekent echter niet dat ik stil heb gezeten; Integendeel! Ik he [...]

Lees meer