Hospitality scan

Een hospitality scan is perfect om het huidige serviceniveau van jouw bedrijf of organisatie uitgebreid vast te stellen. Vanuit de hospitality scan kunnen heldere doelen worden opgesteld, om de gastvriendelijkheid, klantenbinding en klantloyaliteit te vergroten, wat doorgaans leidt tot een hogere omzet. De hospitality scan bestaat uit een aantal stappen.

Intervisiegesprek

Tijdens een uitgebreid intervisiegesprek breng ik mogelijke problemen in kaart en maak ik een duidelijke probleemschets. Vervolgens worden de problemen samen verder geanalyseerd om te achterhalen waar de essentie precies ligt.

Mystery visit

Ook het inplannen van een mystery visit behoort tot de hospitalityscan. Een mystery visit is namelijk een van de meest efficiënte manieren om de gastvrijheid in jouw organisatie te meten en beoordelen. De resultaten van de mystery visit helpen om een beeld te krijgen van het huidige hospitality niveau in jouw organisatie of bedrijf.

Evaluatie

Bij de hospitalityscan worden niet alleen de bevindingen gepresenteerd, maar volgt er ook een uitgebreid evaluatiegesprek en zet ik een helder verbeterplan op. Zo kun jij zelf concreet aan de slag om de doelen die we eerder hebben gesteld te verwezenlijken. Wil je ook hulp bij het implementeren van het verbeterplan? Dan is het consultancytraject een logische vervolgstap.

Vrijblijvend intakegesprek

Ik bied graag de mogelijkheid voor een vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek zal telefonisch of via Skype plaatsvinden en hierin zullen de mogelijkheden en kansen besproken worden.

Neem contact op Contact